entering a stress free zoneDe huidige tijd, die zoveel mogelijkheden biedt en waarin veranderingen elkaar snel opvolgen, vraagt om een flexibele houding en vergt vaak een groot aanpassingsvermogen. Of het nu gaat om een privésituatie of om werk gerelateerde omstandigheden, de eisen die we aan onszelf en aan anderen stellen lijken steeds hoger te worden. Het valt niet altijd mee om alles wat er van je verwacht wordt ook voor elkaar te krijgen. ‘Wat wil ik nu echt’ is een vraag die heel logisch lijkt maar makkelijk vergeten wordt. Een prettig en zinvol bestaan leiden en bovenal een gelukkig mens zijn, komen nog wel eens in het gedrang door de energie die uitgaat naar het voldoen aan alle verwachtingen.

Willen voldoen aan verwachtingen van anderen (en aan die van jezelf) levert hoe dan ook druk op die zich fysiek of emotioneel uit. Als die druk te hoog wordt of te lang aanhoudt kan stress ontstaan, burn-out, ongenoegen, een gevoel van niet-lekker-in-je-vel-zitten, fysieke problemen et cetera. Niet altijd lukt het om zelf de vinger te leggen op de zere plek en dan is het erg prettig als iemand met je meedenkt. Soms kan een gesprek met een vriend al voldoende lucht geven en soms is het fijner te praten met iemand die jou niet kent. Iemand die geen verleden met je heeft en open en onbevangen naar je luistert en het vermogen heeft jou uit te dagen om anders naar jezelf of een situatie te kijken.

Een gesprek met een counsellor geeft de mogelijkheid te onderzoeken wat voor jou belangrijk is in het leven en hoe je dat vervolgens kunt realiseren. Er hoeft niet per sé sprake te zijn van een langdurig en ernstig probleem om de stap naar een counsellor te zetten. Juist door in een vroeg stadium aan de bel te trekken is het veel makkelijker om bij te sturen en een andere, gewenste, richting op te gaan. Maar ook als de situatie een wat diepgaander problematiek betreft  biedt counselling een goede ingang om weer op de weg vooruit te komen.

Tijdens de gesprekken kijken we naar wat je wèl wilt in plaats van de aandacht te laten uitgaan naar wat je niet wilt (het probleem). Wat wil je in plaats van het probleem. Waar ligt je verlangen, waar ligt je kracht, hoe wil je in het leven staan. Antwoorden op die vragen geven een verrijking en zetten je in beweging.