Over Mij

Mijn keuze om een aantal jaar geleden te starten met een opleiding counselling was voor mij geen onverwachte keuze. Mijn carrière ben ik namelijk begonCounsellingPlusnen als maatschappelijk werkster in de drugshulpverlening.

Hierna ben ik lange tijd werkzaam geweest in de zakelijke dienstverlening en heb gedurende deze tijd diverse opleidingen gevolgd waaronder Management, Economie & Recht en Personeel & Organisatie.

In 2010 heb ik een bewuste keuze gemaakt om terug te keren naar mijn eerste liefde:  werken met en voor mensen aan ontwikkeling en groei

Voordat ik deze keuze kon maken, mocht ik eerst kijken naar mijn eigen verlangens, angsten, capaciteiten en onzekerheden.

Een zoektocht die kriebels gaf en bovenal heel inspirerend was en is.

Respect, veiligheid en vertrouwen zijn voor mij basiselementen in mijn zoektochten. Die elementen bied ik ook in mijn praktijk DVP|CounsellingPlus waar ik mensen bijsta die om verschillende redenen of gebeurtenissen het even niet meer alleen redden. In gesprekken geef ik aandacht en ruimte voor jouw verhaal en ga ik op zoek naar je eigen kracht. Ik zet hiervoor zowel technieken uit de cognitieve gedragstherapie in als oplossingsgerichte therapie en verdiepende ontspanningstechnieken. Zeker bij mensen die veel stress ervaren (door werkdruk, (faal)angsten, onzekerheid, prestatiegerichtheid) zal ontspanning van het lichaam een eerste verlichting geven op zowel mentaal als fysiek vlak.

Ook de inzet van hartcoherentie kan ondersteuning bieden om weer te leren luisteren naar de signalen van het lichaam en te ervaren wat de invloed is van ademhaling en hartslag op het psychisch welbevinden.

Ik begeleid je als counsellor / coach en ondersteun je op je pad om daar te komen waar jij wilt zijn.

Afspraken kunnen zowel particulier als via een organisatie gemaakt worden.

Diantha van Putten

Master Counsellor en Coach oplossingsgericht werken